maanantai 28. toukokuuta 2012

London mini-guide


Going to London?

noniii täs ois sitte se mun lupaama mini London-guide :)!
Noita karttoja on tosi vaikee saada selkeesti tähä kuvist, et pitäs sit iha kartalt näyttää kädest pitäe et minne pitää mennä ja mist pääsee ja minneki, mut täs olis nyt jotai, toivottavasti ois apua !


Suurin osa lennoista tulee iha Heathrowille, eli "pää"lentokentälle, sieltä on sit toosi helppo päästä iha Lontoon keskustaan yhellä metrolla. Tossa yläpuolella on Lontoon metrokartta eli tube-map, joita saa iha joka asemalt, sellane pieni valkone vihkonen, näyttää tos aika monimutkaselt, mut sitä on iha älyttömän helppo lukea :) Tosta sen verran et tossa ihan vasemmassa alareunassa on tummansinisellä tollanen pieni pisaran muotone silmukka, se on se lentokenttä ja toi on se metron väri millä pääsee sit sinne keskustaan, eli seuraa vaa tota tummansinistä viivaa nii pääsee jo vaik minne! ;)


Paint kunniaan - tolla punasella pallolla oon merkanne Oxford streetin, eli sen helvetin pitkän shoppailukadun!, ja toi lila pallukka on lähellä Hyde Park Corner-asemaa, ja tossahan on siis itse Hyde Park tossa toi iso puisto, se on sit iha älyttömän ISO puisto, mut aivan ihana, kannattaa ehdottomasti käydä kävelemässä siellä, saa tosi hyviä kuviaki..! ;)

Tossa Hyde Parkin ympärillä pärjää hyvi ilma metrooki jos tietää minne menee, koska kahen mertoaseman välillä saattaa olla 200m väliä, et jossei iha koko omaisuutta jaksa tuhlaa lippuihin nii kannattaa ehdottomasti kävellä jos ilma suinki suosii :)
Kertalippu maksaa muistaakseni 2,80£ eli joku päälle kolme euroo, mut se riippuu kans noist zoneist (näkyy myös sit siinä tube map-vihkosessa ja metroasemien lipunmyyntikoneissa) mut lentokentältä lippu maksaa jotai 5-6£ eli ainaki halvempaa ku suomessa!! :D    


Siinäpä Oxford streetistä kuva :) Ihmisiä on iha älyttömästi ja laukuista ja kameroista ja kaikesta muustaki kannattaa pitää kyllä hyvää huolta, iteltä ei oo ikinä varastettu mitää kadulta tai mitää mut aina kannattaa olla varovainen, ihmisiä kuitenki ku on :)
Mut sanotaanko et kaikki ihmiset Englannissa ylipäätänsä on iha älyttömän mukavia, eli todellaki voi kysyy iiha keneltä vaa apuu jos on vähänki hukassa, yleensä sulta tullaan kyllä iha kysymään et onks kaikki iha okei jos näyttää vähänki eksyneeltä, nii erilaista menoo ku suomessa! :)

Oxford street..... sieltä löytyy KAIKKI mitä ikinä tarttee! ;)
vaatteita, kenkiä, laukkuja, lompakoita, hajuvesiä, meikkejä, JNE!
mutta Primark, siellä kannattaa ehdottomasti käydä, kaks tuolla oxford streetillä se on kaks kerrosta, ylemmässä kerroksessa on kengät, laukut, korut, sisustus jne, ja alemmassa katutason kerroksessa sitten kaikki muu alusvaatteista farkkuihin :) Mut niii, siellä on sitten HALPAA!! Halpoja ja iha siiiika kivoja ja ihania vaatteita!!! :):):) ....ihmisiä kyl on.... ite sanoisin et kannattaa välttää menemästä sinne 15:00-18:00 aikoihi eli ruuhka aikaa, sillo siel ei pysty olee ku nii hitosti ihmisii ja hiton kuuma! :D Mut joskus siinä illasta olis kaikkein parasta mennä sinne, sillo yleensä on vhä rauhallisempaa, ja näkee ne kaikki vaatteet paremmin ;)

Oikestaa, voi mennä vaa oxford streetille ja siel viettää kokopäivän kävelemällä sen päästä päähän ja shoppailemassa, ah <3

En muista kadun nimeä mut jonku starbuksin kulmassa pikku kujalla oli iha törkee hyvä italialainen ravintola, ah sitä pastaa nam namm! ;)Täs on kuva Piccadillystä :) se on kans tätä iha Lontoon keskustaa ja bussilla pääsee hyvin paikasta toisee, jos haluu siis nähä vähä maisemii ettei aina metrolla :) bussi on samanhintane ku metroki, ja jos seikkailee päivän mittaan paljo julkisil nii kannattaa tietty sit ostaa kokopäivälippu, järkiki sen sit jo sanoo et halvemmaks tulee! :D:D
Tietty kaikki Big Benit ja Buckinghamin palatsis kannattaa käydä kattomassa jos vaa suinki kerkiää :)! Kaikki oikestaa iha kävelymatkojen päässä, kartta vaa mukaa ja menoks! :)
  

Hyde Parkista kuva, toi tie mikä näkyy tossa heti ton ukkelin jälkee on se tie mistä pääsee Oxford Streetille, tai siis toi on se iha sama tie, mut jossai vaihees ku kävelee tarpeeks pitkää suoraa nii se tien nimi vaihtuu, ja toi on se tie :D!
Lontoossa on oikeesti tosi helppo suunnistaa :)!


Ruokapaikoista sen verran et no, jos haluu päästä halvalla nii se on sit se mäkki (n.3-4£ ateriat eli joku 4-5€) mut jos tykkää vähänki tulisesta ruuasta nii suosittelen ehdottomasti sellasta paikkaa ku Nando's ! se on portugalilaista ruokaa, suurinosa ruuista tehää kanaan, mut iha mielettömän ällistyttävän HYVÄÄ!!! :)) ite oon käyny siel joku 4-5 kertaa ja joka kerralla se on nii makoisaa, mums !
...tietenkään ei saa unohtaa Starbucksia, se on aina Starbucks ahhh ;)
Siellä suosittelisin ottamaan White Café Mochan, tekee iha sanattomaks mite hyvää se onkaa!! :):):):)
Sit ite en oo viel maistanu mut siis ne jääkahvitki on kuulemma tosi hyviä, täytyyki maistaa! ;DHuomenna itseasiassa menos käymää Lentokentälle avattuun suomen ensimmäiseen Starbucksiin, well I know what I'm going to order... ah :PP


Mutta jeeees, täs tais olla suurinpirtei kaikki most-know about London :)
....ja muute en oo iha varma onko sitä oxford st. mut jos on sellane kauppa ku Lipsy, MENE, niitä mekkoja........! <3<3

Ja muute ennenku menee Englantii, suomen puolella kannattaa ehdottomasti vaihtaa punniksi!! Käteistä suosittelen koska jos maksaa kaupassa kortilla, se ottaa aina välistä jonku verran sitä eli kannattaa ehdottomasti varata ennemmin käteistä ku kortilla, ja jos nostaa rahaa automaateista Lontoossa, se velottaa siitäkin! :D Suomessa on parempi kurssi et saa euroilla enemmän puntia, eli Forexiin kannattaa :)!

Ja se suhde menee sillee et 1£ = n.1,6€, en muista sitä tarkkaa suhdetta mut jotaki tollasta, ei hirveesti eroo mut joo :)


Toivottavasti tää nyt autto ees jotai, mulle tuli ainaki iha hirvee ikävä Lontoota, on se kyl ihana paikka..... Ne puistot, ihmiset, kaupat, kahvilat, ravintolat..... nyyh haluaisin takaisin.... :'(

4 kommenttia:

 1. Ihana ku teit tällasen postauksen, tästä on kyllä paljon hyötyä :) Printtaan tän Lontooseen mukaan:D:D:D

  VastaaPoista
 2. En jaksanut lukea, tuo "humoristinen" murre oli likaa. Kuvat taas ovat hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo no tästä postauksesta on jo tovi aikaa. Riippuu varmaan, mistä olet kotoisin, ei tuossa kyllä mielestäni mitään murretta ole käytetty, ihan puhekieltä vaan :-D mut thanks!

   Poista

Kiitokset kommentistasi <3